dilluns, 31 de gener del 2011

Els Bombers de Puigcerdà donen el tret de sortida a la celebració dels seus 150 anys

Els Bombers de Puigcerdà van donar dissabte el tret de sortida a la celebració del seu 150è aniversari. Ho van fer amb un acte multitudinari al Museu Cerdà, on van dur a terme la presentació del llibre titulat “150è aniversari dels Bombers de Puigcerdà (1861-2011)”, escrit pel bomber voluntari de Puigcerdà, Pere Valiente.

En aquest volum, Valiente hi fa un exhaustiu repàs de la història del cos, que va ser fundat l’any 1861 per l’ajuntament de Puigcerdà, amb l’objectiu d’oficialitzar un servei que en aquells moments ja prestaven els fusters, paletes i picapedrers de la Vila.

A banda d’aquesta presentació, la Vila acollirà cada mes diverses activitats populars, didàctiques i de germanor, així com jornades de difusió pedagògica i exposicions, per tal de celebrar aquest 150è aniversari.

D’altra banda, l’alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, va aprofitar aquest acte per anunciar que l’ajuntament concedirà la Medalla d’Or de la Vila al Cos de Bombers de Puigcerdà. A l’acte, també hi van assistir el Secretari General del Departament d’Interior, Xavier Gibert, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, el cerdà Jordi Gassió, el delegat del govern a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, així com una nombrosa representació de càrrec polítics locals i comarcals.

A la imatge, un moment de l'acte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada