divendres, 21 de gener del 2011

Foment continua sense intervenir a la cruïlla del Remei, un any i mig després de comprometre-s'hi

Ja fa un any i mig que Foment es va comprometre amb l’ajuntament de Bolvir a intervenir a la cruïlla del Remei. Es tracta del principal punt negre de la xarxa viària cerdana, juntament amb la cruïlla de Corcs, a Bellver, on des de fa uns mesos sí que s’hi està treballant per millorar-ne la seguretat. En aquest any i mig, l’ajuntament i Foment han mantingut converses, però el problema és que el ministeri no té diners per tirar endavant el projecte, segons explica l'alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué. Tot i això, el conistori es mostra esperançat que en breu, Foment accedirà a fer aquestes obres de millora.
Fa molt de temps que Bolvir reclama millores en aquesta rotonda. El detonant va ser la mort del rector de Puigcerdà i la seva acompanyant, el març de 2009. Des d’aleshores, no s’han produït més morts, però sí que hi ha hagut algun accident greu.

La semirotonda del Remei és especialment perillosa perquè hi conflueixen d’una banda la Nacional 260, per on els vehicles que van en direcció Puigcerdà acostumen a circular a gran velocitat, ja que venen d’un tram de recta; i de l’altra les carreteres locals que van als pobles de Talltorta i al nucli de la Ferratgeta. A més, la semicruïlla es troba en un punt amb molt poca visibilitat, a causa de la proximitat amb el turó del Castellot, i això fa que la incorporació a la Nacional 260 sigui molt perillosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada