dimarts, 29 de gener del 2013

El Dipsalut instal·la 5 nous desfibril·ladors a Llívia, Isòvol, Fontanals i Meranges


Cerdanya és cada cop més una comarca cardioprotegida, després que la Diputació de Girona hagi realitzat una nova campanya d’instal·lació de desfibril·ladors als carrers i espais públics de diferents poblacions. Fins ara, municipis com Puigcerdà, Bolvir o Guils ja disposaven d’aquests aparells, però ara el Dipsalut, l’organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona n’ha instal·lat 5 més en 4 municipis de Cerdanya: Fontanals, Isòvol, Meranges i Llívia. En aquest darrer cas se n’han posat dos, un al centre del poble, a la plaça Lampègia, i l'altre a l'exterior del poliesportiu.

Els aparells estan connectats al Sistema d’Emergències Mèdiques, de manera que quan algú procedeix a usar-los, el SEM rep una alerta i immediatament pot enviar atenció mèdica al lloc dels fets. El fet de tenir aquests aparells al carrer permet actuar molt ràpidament quan una persona pateix una aturada cardíaca i això augmenta força les possibilitats de salvar-li la vida. En poblacions petites, això és encara més important.

Fins al moment, Dipsalut ha instal·lat 314 desfibril·ladors fixos a un total de 180 municipis de la demarcació de Girona i per ara ja s’han aconseguit recuperar quatre víctimes d’una aturada cardíaca.

A la imatge, un desfibril·lador com els que s'han instal·lat a Cerdanya (foto: Diputació de Girona).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada