divendres, 11 de gener del 2013

L'Estat francès intentarà convèncer als veïns de Llívia de la necessitat de millorar l'encreuament entre la RN 68 i la RN 20


Una delegació de la sots-prefactura de Prada de Conflent intentarà convèncer als veïns de Llívia dels beneficis de millorar l’encreuament entre les carreteres franceses 68 i 20 a l’alçada del pont internacional que uneix l’enclavament amb Puigcerdà. L’objectiu de l’Estat francès és refer l’encreuament amb un carril d’incorporació i una semirotonda al marge de la via, similar al model que es va seguir fa uns anys a la Nacional 260 entre Puigcerdà i la Seu. D’aquesta manera, es treuria bona part del trànsit, bàsicament de camions, que a dia d’avui creua pel mig de la Guingueta d’Ix. 

L’ajuntament de Llívia, però, no ho veu amb bons ulls, ja que no vol que per treure el problema de la Guingueta d'Ix es traslladi a Llívia. El consistori tem que si es millora aquest encreuament, els camions que circulen en direcció a Perpinyà utilitzin la carretera que passa per dins de Llívia i Ro per anar a buscar el coll de la Perxa. És per això que en totes les reunions que ha mantingut amb representants de l'Estat francès, s'ha negat a acceptar aquestes obres. 

En vista que aquestes reunions no han fructificat, les autoritats de la Catalunya Nord volen explicar el projecte als veïns, ja que creuen que el poble no ha entès bé el projecte. La reunió informativa serà el proper dimarts a les set de la tarda a la sala d’actes de l’ajuntament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada