dijous, 9 de maig del 2013

Augmenta la preocupació dels treballadors de la Perla Cerdana pel possible tancament d'un centre


Els treballadors d’un dels centres sociosanitaris integrats a la Perla Cerdana d’Oceja veuen encara més negre el seu futur. Fa mesos que van començar les mobilitzacions per tal d’aclarir si el govern francès aposta per mantenir obertes dues de les àrees mèdiques integrades a la Perla, concretament la dedicada a infants i joves amb politraumatismes cranials, i la dedicada a nois i noies amb problemes respiratoris i d’obesitat. Els treballadors, que fins i tot s’han constituit en associació i s’han reunit amb el conseller del primer ministre francès, creuen que la primera àrea es mantindrà, però veuen perillar la segona.

En aquest sentit, una de les portaveus dels treballadors, Andrea Alpañés, ha explicat que "l'Agència Regional de Salut ens demana que el nostre centre s'associï amb dos centres socisanitaris més, Les Petits Lutins-Castel Roc i Les Tout-Petits, per tal que quedi només un centre dedicat a tractar aquest tipus de malalties a la comarca". A la pràctica, afegeix Alpañés, "el que volen és que no ens entenguem i es pugui acabar tancat el centre dedicat al tractament de l'obesitat i les malaties respiratòries que hi ha ara mateix a la Perla". 

El tancament d’un d’aquests centres integrats a la Perla podria implicar l’acomiadament de 130 treballadors, i això tindria un gran impacte en una comarca com l’Alta Cerdanya. És per això que els darrers mesos els empleats han fet diferents manifestacions, i ara planegen unir-se amb altres sectors de la comarca que també estan en una situació crítica, com ara els ferroviaris o els agricultors. Els representants d’aquests diversos sectors econòmics de l’Alta Cerdanya es reuniran dimecres que ve per determinar si fan alguna acció conjunta.

A la imatge, la Perla Cerdana (foto: Alerte à la Perle).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada