dimarts, 7 de maig del 2013

Recullen la memòria oral d'aquelles persones que van viure la construcció dels búnquers al Baridà


Després de la Segona Guerra Mundial, Franco va fer construir una impresionant línia de búnquers de punta a punta del Pirineu, per protegir-se d’una possible invasió aliada. Al Baridà, sobretot als entorns de Martinet i Mussa, se’n van construir molts i això va marcar força la seva gent, que va haver de conviure amb els militars durant uns quants anys. Ara, Assumpta Pascual, la directora del Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà, ha recollit la memòria oral de 9 testimonis de l’època, en forma d'entrevistes. 

Ara, aquest material és propietat del Memorial Democràtic de la Generalitat, que serà qui el custodiarà i el podrà utilitzar en futurs projectes. "L'objectiu principal ha estat recollir els testimonis d'aquella època, per tal que no es perdin, ja que les persones que ho van viure ja són molt grans. El que és vol bàsicament és que la memòria d'aquells fets perduri", ha explicat Pascual.  

El testimoni de la construcció d’aquests búnquers ha quedat especialment impregnat a la zona del Baridà, gràcies a la posada en marxa fa uns anys del Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà, que permet recórrer les construccions que es van fer al Cabiscol. 

A la imatge, Assumpta Pascual al Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada