dilluns, 27 de maig del 2013

Surt el número 14 de la revista Cadí-Pedraforca, dedicat als músics, els balls i les festes

El nou número de la revista Cadí-Pedraforca ja és als quiscos i llibreries de Cerdanya. Aquest és el comunicat de premsa emès per l'editorial amb motiu d'aquesta publicacuió: "En el nou número de la revista Cadí-Pedraforca hem conversat amb elsjoves que van formar part de les orquestres més celebrades de les postres comarques, dels grups més coneguts arreu; hem explicat quins han estat els pobles més animosos, i quins instruments van ser els més tocats. Ho hem dut a terme amb un primer conjunt d’articles en què hem parlat fonamentalment de grups i músics. El Jordi Pasques ha escrit del Jaumet de ca la Rossa d’Oliana, la Pilar Màquez rememora l’Orquestra Atanaga de Berga i en Marc Martínez ha parlat amb els components del Duo Sisco i Nando i del Conjunto Brasil de Bellver.

A la Seu, el Carles Gascón ha anat a trobar en Josep Clausó per
conversar del grup Els Escollits. I a Puigcerdà, l’Oriol Mercadal i el
Martí Solé han furgat aquí i allà per reconstruir la història de les
orquestres Puigcerdanesa, Paulinos o Fabra. Finalment, en Jaume Espluga li ha explicat al Marcel Fité les peripècies musicals de l’Orquestra Club Piri, coneguda a mig Catalunya. En Guillem Lluch ha parlat amb l’Artur Blasco de la importància de l’acordió diàtonic i explica amb tot detall les trobades que fa anys que se celebren a Arsèguel, Maçaners i la Molina.

El número 14 de la revista també inclou un Retrat a la família de cal Font de Sagàs, al Berguedà, una casa que ha sabut mantenir les arrels pageses generació rere generació. La periodista Montserrat Besses explica la seva relació amb la Cerdanya i el poble d’Arànser a la secció Primers Relleus. Mentre que a la Conversa hem parlat amb el que fou Secretari del copríncep Episcopal, Joan Massa. En aquest número també hi ha articles d’historiadors, periodistes, filòlegs, mestres i escriptors com ara: Queralt Solé, Miquel Spa, Benigne Rafart, Josep Noguera, Albert Villaró, Quirze Grifell, Meritxell Prat, Enric Quílez, Pere Pujol, Erola Simón, Jordi Dalmau, Manel Figuera i Jordi Pau Caballero, entre molts altres. Els continguts d’aquesta publicació tenen la voluntat de recuperar i, sobretot, de recordar les formes de viure, de treballar, de gaudir o de relacionar-se de la gent de l’àmbit del Cadí i del Pedraforca. La revista, que té dues edicions l’any, es podrà trobar a partir del dia 24 de maig a les llibreries i quioscos de les comarques de l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya i en punts seleccionats de Barcelona i Girona. Els continguts de la revista també es poden consultar a la pàgina d’Internet: www.cadipedraforca.cat i al Twitter: @cadipedraforca"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada