divendres, 10 de maig del 2013

Joana Ortega es compromet a ajudar a Llívia en l'afer de la rotonda a la carretera neutral


La Vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació, Joana Ortega, ha visitat  Cerdanya aquest divendres. Entre d'alltres coses, s’ha reunit amb l’equip de govern de Llívia i ha abordat la polèmica de la rotonda que França vol construir a la carretera neutral, per tal d’enllaçar-la amb l’eix E-9. L’ajuntament de Llívia li ha transmès  el seu rebuig total a l’obra, i Ortega s’ha compromès a donar suport a l’enclavament i a fer les gestions necessàries a Madrid per tal que es presioni a la part francesa des de totes les adminsitracions possibles. 

Reunió amb el Consell d'alcaldes
Durant la seva visita a Cerdanya, Ortega també s’ha reunit amb el Consell d’alcaldes de Cerdanya. L’objectiu de la visita ha estat explicar-los el contingut de la futura llei de governs locals, que aposta clarament per la mancomunació de serveis i la supressió de duplicitats en les administracions locals i supramunicipals del país. 

En el cas de Cerdanya, ha deixat clar que el govern entén les demandes d’especificitat de la comarca -tenint en compte els maldecaps que ocasiona la divisió provincial- i que van derivar fa un temps en la petició d'una llei pròpia. Tot i això, ha lamentat que en molts aspectes el govern català no hi pot fer res, ja que les competències per canviar la situació administrativa de Cerdanya depenen del govern estatal i ara mateix aquest no sembla gaire disposat a fer-ho.

Abans de reunir-se amb el Consell d’alcaldes, Ortega, acompanyada del Secretari de Cooperació i Coordinació de les Administracions Locals, Joan Cañada, ha visitat l’ajuntament de Puigcerdà, on ha signat el llibre d’honor de la Vila.  

A la imatge, Ortega a l'ajuntament de Llívia. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada