diumenge, 28 de febrer del 2010

Alp diu "sí" a la independència de Catalunya, amb un 21,26% de participació

Alp ha celebrat avui, juntament amb una vuitantena de muncipis catalans més, el referèndum per a l'autodeterminació de Catalunya. El "sí" ha guanyat amb un 88,6% dels vots. Hi han votat 307 persones de les 1.404 que hi tenien dret, o el que és el mateix, un 21,26% de l'electorat.

D'aquestes 307 persones, 272 (un 88,6%) s'han mostrat a favor de la independència de Catalunya, metres que 22 persones (un 7,17%), s'hi han mostrat en contra. Un 13 (un 4,23%), han votat en blanc. Per Isidre Riera, membre de la plataforma organitzadora, Alp Decideix, el resultat ha estat positiu, i ha recalcat que la xifra de participació ha estat baixa perquè "hi ha molta gent empadronada en segones residències que, tot i tenir dret a vot, no ha pujat a votar". Riera també ha destacat que "la jornada ha començat una mica fluixa i a primara hora ha costat una mica que la gent vingués". Tot i això, ha afegit que, "a última hora ha començat a baixar força gent de La Molina i Masella, que ha acabat de treballar i ha vingut a votar".

Per la seva banda, l'alcalde d'Alp, Cosme Ruaix, ha destacat el fet que la jornada ha transcorregut sense cap mena d'incident, i "això demostra que som un país civilitzat i podem donar la nostra opinió sense que hi hagi cap problema".

A la imatge, la mesa electoral ubicada al Casino d'Alp

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada