dimecres, 24 de febrer del 2010

Puigcerdà acull una nova trobada amb representants de les universitats de Vic i Tolosa

Puigcerdà ha acollit aquest matí i migdia una nova trobada entre responsables de les universitats de Vic i Tolosa i representants polítics de la Vila. Han sorgit propostes innovadores, com la de crear una nova especialitat universitària centrada en la cura i la cria del cavall.

Puigcerdà seria l’única ciutat de l’estat espanyol que acolliria aquesta carrera, ja que actualment només s’imparteix a la Gran Bretanya. A banda, també s’ha abordat la possibilitat de crear un parc tecnològic centrat en les energies alternatives, com la biomassa i la tèrmica. Joan Planella, alcalde de Puigcerdà, ha explicat que la intenció és "fer recerca i desenvolupament, però vincular-ho molt a les necessitats de l'empresa privada".

A banda d’aquestes dues proposes, també s’ha parlat de la possibilitat de portar-hi estudis d’odontologia. Planella ha destacat que faran tot el possible per aconseguir-ho, però ha recordat que no depèn només de la seva voluntat, sinó que els governs català i espanyol ho han de recolzar.

Planella també ha remarcat l'impacte demogràfic i econòmic que tindria tot plegat per Puigcerdà, i és que els estudis d'odonotologis podrien acollir uns 50 alumnes per any que, multiplicat pels cinc cursos que durarien, implicaria un volum de 250 estudiants fixos a la Vila. En el cas de la carrera orientada al mon del cavall mouria unes xifres inferiors d'estudiants, mentre que el parc tecnològic podria acollir uns 400 investigadors.

A banda de Planella, en la trobada hi han assistit l'alcalde de Vic i president de la Fundació Jaume Balmes, propietària de la Universitat de Vic; la rectora de la universitat, Assumpta Fargas, i el degà honorífic de la Universitat de Tolosa, Gerard Paloudier.

A la imatge, un moment de la reunió (foto: Emili Giménez/Ajuntament de Puigcerdà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada