dimecres, 3 de febrer del 2010

Martinoy veu racional i lògic la inclusió de la Baixa Cerdanya a la vegueria de l'Alt Pirineu i l'Aran

El delegat del Govern a Girona, Jordi Martinoy (ERC), ha afirmat aquest dimecres que és "racional i lògic" que la part gironina de Cerdanya entri a formar part de la futura vegueria de l'Alt Pirineu i Aran. D'altra banda, avui s'han sentit les primeres crítiques a la comarca, arran de l'aprovació, ahir, de l'avantprojecte de llei de Vegueries.

El president del consell comarcal, Esteve Maurell, ha criticat aquesta organització territorial i ha reclamat poder seguir formant part de Girona. Martinoy, però, ha afirmat que el Pirineu "és l'àmbit natural" de Cerdanya i ha considerat que aquesta comarca té més punts en comú amb el Pirineu que amb la resta de la demarcació de Girona. "Hem de relativitats el termes. Només es tracta d'una organització territorial però els catalans som especialistes en posar massa sentiments en els debats territorials", ha reflexionat.

Joan Planella, alcalde de Puigcerdà, per la seva banda, ha aprofitat per reclamar per Cerdanya una relació de bilateralitat amb la Generalitat similar a la que té la Val d'Aran. A més, ha recordat que des de Cerdanya s'ha redactat una llei per a que la implantació de les vegueries no tregui competències pròpies i "singulars" del territori. L'alcalde de Puigcerdà ha dit que el Govern no pot aprovar una llei esquivant el tema més problemàtic, és a dir el de les capitals, i ha afegit que aquesta nova llei "no aporta res al territori".

A la imatge, el Consell Comarcal de Cerdanya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada