dijous, 18 de febrer del 2010

Planella critica la gestió que està fent el CAC amb les llicències de TDT al Pirineu

Planella ha lamentat la gestió que està fent el Consell de l'Audiovisual de Catalunya amb les llicències de TDT a les comarques pirinenqus. El CAC es va reunir ahir a La Seu d’Urgell amb polítics pirinencs per analitzar les emissions de TDT en aquesta zona.

Els responsables del CAC, van alertar que de les quatre llicències de televisió digital que hi ha a la Baixa Cerdanya i l'Alt Urgell tan sols n'hi ha una que hagi consolidat una programació estable. De les altres tres, una podria començar a emetre aviat, però fora de l'àmbit de recepció del Pirineu, i dues ni tan sols no han començat la preparació de la infraestructura tècnica. És per això que el seu president, Ramon Font, va demanar als alcaldes pirinencs que els retornin les llicències que no utilitzaran

Entre aquests ajuntaments hi ha el de Puigcerdà. I és que la Vila té dues llicències de televisió, una de compartida amb els ajuntaments de la Pobla de Segur, Sort, la Seu i el Pont de Suert, i una altra de pròpia i que té concedida al Grup Estrader, amb qui volia impulsar una televisió transfronterera amb l'Alta Cerdanya. Cap de les dues, però, sembla que pugui tirar endavant. Joan Planella, alcalde de Puigcerdà, ha explicat que el problema és de finançament.

Els dos altres canals de televisió digital amb llicència d'emissió a Cerdanya i l'Alt Urgell són Pirineus TV, que ja té una programació estable, i un del grup Segre, que té les emissions a punt per a comarques com ara la Noguera, però no a les del Pirineu. Planella també ha fet referència a aquest fet, i ha qualificat de lamentable que el CAC posi com a exemple aquesta televisió, "quan no es pot veure al Pirineu ni té cap interès pel Pirineu"

Davant la demanda del CAC perquè els retornin les freqüències, Planella els ha reptat a que els les prenguin i ha criticat la gestió que està fent aquest organisme de tot plegat. "El que hauria de fer el CAC és preocupar-se perquè els ajuntaments tinguem els recursos necessaris per posar en marxa aquestes televisions", ha afegit.

A la imatge, Joan Planella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada