El Museu Cerdà de Puigcerdà ha acollit aquest cap de setmana una taula rodona, organitzada pel Grup de Recerca de Cerdanya (GRC), sobre el futur dels joves a la comarca. Sembla que les noves tecnologies poden ajudar a que els joves que marxen a estudiar fora tornin a Cerdanya i s'hi estableixin professionalment, però tampoc es veu com una alternativa 100% viable, almenys pels participants en el debat.
Els ponents de la taula eren Montserrat Carretero, advocada i llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra; Rubén Galera, llicenciat en Enginyeria Informàtica, que actualment treballa de programador a Cerdanya; Roser Bombardó, llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat de Girona i cofundadora de l'empresa de gestió i serveis ambientals Socarrel, a Montellà; i Jaume Piguillem, estudiant de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona.
Els ponents van coincidir en que per viure a Cerdanya cal ser emprenedor i "buscar-se la vida" si es vol treballar d'allò que has estudiat, perquè dificilment es pot trobar feina qualificada ja existent. Tot i això, alguns dels ponents van assegurar que sí que havien trobat feina qualificada, però que eren l'excepció, ja que havien tingut la sort de trobar l'única plaça de feina d'aquell sector que hi ha a la comarca.
Malgrat aquesta manca d'oferta laboral atractiva per als joves llicenciats, es va constatar que a Cerdanya també hi queda força camí per recórrer i que, en ser menys gent, també hi ha menys competènica i, per tant, hi poden haver més oportunitats a l'hora d'engegar un projecte.
A la imatge, una de les últimes taules rodones organitzades pel GRC, en aquest cas sobre energies alternatives
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada