dimarts, 2 de febrer del 2010

Bellver demana que els municpis del Parc Natural del Cadi Moixeró estiguin representats a la junta

L'Ajuntament donarà suport a les entitats que vulguin organitzar una consulta independentista

L’ajuntament de Bellver de Cerdanya instarà a la Generalitat a canviar els estatuts del Parc Natural del Cadí Moixeró. Vol que els municipis de l’entorn del parc estiguin representats i tinguin veu i vot en la seva gestió.

En l’últim ple municipal l’equip de govern ha aprovat una moció on demana a la Generalitat que democratitzi la junta del Parc Natural del Cadí Moixeró. El grup de Convergència, a l’oposició, hi ha votat en contra, ja que el seu president, Joan Pous, és des de fa poc el nou president del parc, i creu que Bellver ja hi està prou representat.

Tot i això, l’alcalde, Xavier Porta, no ho veu així, ja que assegura que "el senyor Pous hi és en representació del centre de la propietat forestal, en cap cas en representació de l'ajuntament de Bellver". Porta afegeix que "no pot ser que el Consell Comarcal nomeni els representants del municipi, ja que topa amb qualsevol credibilitat democràtica, i a més, no pot ser que un municipi com Bellver, que és un dels més grans del parc, no hi sigui representat".

Suport a una consulta independentista
D’altra banda, en el mateix ple, l’ajuntament ha convidat les entitats del poble a tirar endavant una consulta independentista. El de Bellver és el primer ajuntament de la Cerdanya lleidatana que dóna suport a la iniciativa. En aquest sentit, Porta ha deixat clar que posaran a l'abast de l'entitat que ho organitzi, tota la infraestructura i el suport necessari. De moment, encara no hi ha cap organització que hagi anunciat la voluntat de fer-ho, però Porta creu que aviat en sortirà alguna.

A la imatge, l'ajuntament de Bellver

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada