dimarts, 11 de maig del 2010

El riu Segre uneix escolars de l'Alta i la Baixa Cerdanya en una jornada transfronterera a Llívia

Llívia va acollir ahir dimarts una jornada escolar transfronterera. Alumnes de primària de l'Alta i la Baixa Cerdanya van utilitzat el material de la maleta pedagògica “El Segre, un riu sense fronteres”, per estudiar diversos aspectes del riu. Aquesta maleta, ideada per professors de l’Alta i la Baixa Cerdanya, disposa de continguts pedagògics per tal d’estudiar el riu Segre des de diferents vessants.

L’objectiu d’aquest projecte, entre d’altres, és aconseguir que els alumnes de les dues bandes de la frontera es relacionin més entre sí, i mirar d'aconseguir una identitat comuna a tota la comarca.

En la trobada hi van participar estudiants de les escoles de Font Romeu, Angostrina, Oceja, Llívia, Bolvir, Ger i el col·legi francès de Sant Julià de Lòria. Esther Gratacós, directora de l'escola de Llívia, explicava que els tallers "s'han organitzat de forma bilingüe, i s'han barrejat alumnes de les diferents escoles".

L'acte d'ahir va servir, doncs, com a presentació d'aquests continguts pedagògics de què disposa la maleta, i els alumnes van treballar qüestions com la meteorologia, els animals que viuen al voltant del Sebre o les llegendes i tardicions que en envolten el riu.

A la imatge, l'escola de Llívia durant la jornada d'ahir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada