dijous, 6 de maig del 2010

Puigcerdà aprova una nova ordenança per regular els prostíbuls de la Vila

Puigcerdà ha aprovat una nova ordenança per regular la prostitució a la Vila. L’ajuntament vol evitar la creació de macroprostíbuls i posa la Jonquera com a exemple negatiu. L’oposició li retreu que la nova regulació és poc restrictiva.

La nova normativa, aprovada en el ple d'avui sense el suport de Convergència i Unió, vol evitar que els prostíbuls es concentrin en una sola zona i per això preveu que han de mantenir una distància de separació de 200 metres. També es regula el nombre d’habitacions d’aquests locals, per evitar la creació de macroprostíbuls.

L'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, ha assegurat que la nova ordenança és valenta i afronta el tema de la prostitució. "Haguéssim pogut ser molt més restrictius i prohibir-ho tot, però sabem que aleshores s'hagués continuat fent de forma clandestina i en pisos francs, i això no ho volem", ha afegit.

Des de l’oposició han acusat l’equip de govern de ser massa permissiu i de no posar límits a aquest sector. També han assegurat que l’ordenança s’ha fet a la carta, per afavorir els interessos d’alguns particulars, en comptes de mirar pel bé de tota la Vila. El seu portaveu, Albert Piñeira, ha lamentat que "la distància mínima entre 2 establiments sotmesos a aquesta ordenança serà de 200 metres, mentre que en l'ordenança antiga aquesta distància era de 500 metres". Ha afegit que "aquests locals no es poden ubicar a menys de 200 metres de centres docents, d'aquells locals de lleure destinats a menors d'edat o que per la naturalesa de la seva capacitat comportin l'assistència de menors d'edat. En l'ordenança antiga aquesta distància era de 500 metres".

A la imatge, un dels darrers plens celebrats a la Vila

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada