dilluns, 10 de maig del 2010

Portè lamenta la paralització de Porte des Neiges i demana explicacions a Porta

L’alcalde de Portè, Jean Sardà, ha lamentat la paralització definitiva del projecte Porte des Neiges, que havia d’unir l’estació de Portè Pimorent amb Grand Valira. En declaracions al Periòdic d’Andorra, Sardà ha assegurat que no coneix els motius reals pels quals l’ajuntament de Porta, propietari dels terrenys on s’havia de fer Porte des Neiges, ha volgut paralitzar el projecte i ha demanat a la seva alcaldessa, Susanne Delieux, que els expliqui.

Sardà ha lamentat que s’hagi desestimat el projecte, ja que hagués generat fins a 300 llocs de treball, alguns d’ells fixos tot l’any, i hagués estat una important vàlvula d’oxígen tant per l’estació de Portè com per tota la Vall del Querol.

En la mateixa entrevista, l'alcalde exposa que la reglamentació mediambiental impedia que es dugués a terme un camp de golf a la zona per la manca de recursos hídrics. A aquest fet, se li afegeixen els informes en els quals es destacava la presencia a la zona de dues espècies protegides. Tot plegat ha fet, segons Sardà, que "li hagin tancat les portes i que no pugui tirar endavant l'extensió cap a Andorra a través de Porte des Neiges".

Sardà també afegeix que "hi ha raons de desequilibri financer del projecte que es podrien no haver respectat", però això, assegura, ho ha d’esclarir l’alcaldessa de Porta. Recordem que el projecte de Porte des Neiges s'ha trencat després que les dues parts, Pas Grau Internacional i el municipi de Porta, signessin un conveni pel qual es donava per dissolta la societat Domaine Porte des Neiges, creada l'any 2004.

Per la seva banda, Joan Planella, alcalde de Puigcerdà, també ha lamentat aquest fet, ja que veia la iniciativa com una bona oportunitat per a tota Cerdanya, i a més, creu que hagués servit per fer més competitives les estacions de La Molina i Masella.

A la imatge, un dels accessos a l'estació de Portè Pimorent

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada