dimecres, 19 de maig del 2010

Les escoles rurals de Cerdanya protesten per les retallades econòmiques i de personal

Els professors de les escoles rurals de Cerdanya van protestar ahir contra la retallada econòmica i de personal que diuen que vol aplicar el Departament d’Educació. Creuen que les petites escoles de poble estan en perill i si es fan aquestes retallades algunes es podrien veure obligades a tancar.

El professorat va aprofitar la Diada de l’arbre que es va celebrar ahir a Alp, i on s'hi van aplegar prop de 400 alumnes de l’Alta i la Baixa Cerdanya, així com diverses autoritats polítiques, per fer-hi la protesta. Guillem Serradell, un dels professors manifestants, explicava que el Departament d'Educació "vol retallar els professors d'educació especial -els que ajuden els alumnes amb més mancances educatives- és a dir que retallen per la part més feble de la piràmide; així com els professors itinerants, els que fan idiomes, educació física o música per diferents escoles, ja que un sòl centre no disposa de prou alumnes com per tenir un professor propi que faci aquestes assignatures".

Els professors asseguren que si es comencen a retallar els serveis, els pares optaran per dur els fills a les escoles grans, i les petites acabaran tancant. En la protesta d'ahir només hi havia els professors de la Zona d'Escoles Rurals (ZER) Cerdanya (que agrupa Llívia, Bolvir i Ger), però compten amb el suport de l'altra ZER de la comarca, la del Baridà-Batllia (Montellà, Martinet, Lles, Prullans i Prats). Els professors van assegurar que farien més protestes, i no descarten tallar el Túnel del Cadí un dia festiu per donar més ressò a les seves demandes.

Diada de l'arbre
En la Diada d'ahir hi van participar uns 400 alumnes de primària de l'Alta i la Baixa Cerdanya, que van plantar prop de 600 arbres a diferents punts d'Alp. Maria Bover, responsable de Medi Ambient del Consell Comarcal, destacava que "aquesta no és l'única activitat escolar transfronterera, però és especial perquè el respecte pel Medi Ambient és comú a banda i banda de la frontera".

A la imatge, els professors manifestants (foto: Emili Giménez-Puigcerdà som tots)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada