divendres, 21 de maig del 2010

La Guingueta d'Ix eixamplarà provisionalment les voreres de l'avinguda Porta de França

La Guingueta d'Ix eixamplarà aquest estiu les voreres de l'avinguda Porta de França. Serà una prova pilot, però si funciona es mantindrà de forma permanent. D'aquesta manera, es vol millorar la seguretat dels vianants i revifar el comerç, ja que actualment es fa força complicat passejar-hi a peu.

L'alcalde de la vila, Jean-Jacques Fortuny ha assegurat que "portem molt de temps demanant a l'Estat que ens deixi eixamplar les voreres, i ara per fi ens ha dit que ho provem". En aquest sentit ha assegurat que la prova començarà l'1 de juliol i acabarà a finals d'agost, i si funciona "ho deixarem així de forma definitiva".

El projecte preveu eixamplar les voreres per fer més còmode i segur el trànsit dels vianants, però això implica reduïr encara més l'espai per a la circulació de vehicles. Fortuny ha assegurat que "deixarem l'espai suficient perquè s'hi creuin dos cotxes, però els camions no hi podran passar". En aquest sentit, els vehicles de gran tonatge s'hauran de desviar per la carretera de Llívia. Pel que fa a la velocitat a la que passen els turismes per aquesta avinguda, Fortuny ha assegurat que "haurem de trobar la manera de reduïr-la".

A la imatge, el començament de l'avinguda venint de Puigcerdà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada