dilluns, 14 de març del 2011

El mes d'abril obrirà el Museu de la Pagesia, a Llívia

El proper mes d’abril obrirà a Llívia un nou museu. Es tracta del Museu de la Pagesia, que s’ubicarà en una nau de la nova zona industrial de la localitat. El projecte l’ha impulsat a títol particular la família Rufiandis de Llívia, i després d’un any de feina ara ja encara la recta final. Tot plegat va néixer la passió de la filla de la família Rufiandis, que des de ben jove va començar a col•leccionar i comprar objectes, que fins ara guardaven a la seva casa particular.

El museu comptarà amb dues plantes. A la superior hi haurà objectes tradicionals de les llars de Cerdanya, i aquesta és la part que encara els falta acabar d’arreglar. La part inferior ja està pràcticament enllestida, i és on s’hi poden trobar els objectes relacionats amb el camp, com les carretes, els carros, una màquina de batre i tota classe d’eines menors. Ara, els promotors del Museu començaran a donar-lo a conèixer, a través del contacta amb Oficines de Turisme i agències de viatges.

Amb l’obertura d’aquest Museu, la família Rufiandis vol contribuir a recuperar i evitar que caigui en l’oblit la tradició agrícola de Cerdanya. A més, també ampliaran l’escassa xarxa de museus de la comarca, amb un contingut inexistent fins ara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada