divendres, 11 de març del 2011

Problemes burocràtics poden fer que els francesos no utilitzin l'Hospital Transfronterer

El govern francès continua sense solucionar la qüestió dels naixements i les morts a l’Hospital Transfronterer. Segons ha explicat al diari El Punt el diputat de l’Alta Cerdanya i el Capcir, Francesc Calvet, després de reunir-se amb el president Sarkozy, l’Estat francès no té intenció de fer cap excepció administrativa.

Això farà que un nadó de pares de nacionalitat francesa que neixi a l’hospital transfronterer, no podrà ser declarat en el municipi de residència dels pares, ja que oficialment haurà nascut a l’estranger. Així doncs, haurà de ser declarat al consolat francès de Barcelona, en el termini de trenta dies, perquè la seva ciutadania francesa sigui reconeguda. Durant tota la seva vida, però, aquestes persones nascudes a Puigcerdà seran considerades com a nascudes a l'estranger, encara que visquin a pocs quilòmetres de l'hospital, i els seus extractes de naixement no podran ser fets per cap ajuntament, sinó que els hauran de demanar a Nantes, on està centralitzat l'arxiu de naturalitzacions i de francesos nascuts a l'estranger.

Pel que fa a les defuncions, el cos d’un ciutadà francès que mori a l’hospital haurà de passar per tots els tràmits d'un transport internacional de cadàvers. No podrà tornar a l'Alta Cerdanya si no és dins un taüt de plom o de zinc, sense possibilitat que la família en pugui veure el cos ni el pugui incinerar. A més, segons el diputat Calvet, encara hi haurà un tercer problema, ja que la gendarmeria francesa no podrà accedir a l’hospital per interrogar algun pacient o fer alguna prova de sang en el marc d’una investigació policial. Tot plegat, posarà en entredit el caire transfronterer de l’hospital, ja que, si no se solucionen aquests problemes burocràtics, serà molt complicat que els ciutadans francesos l’utilitzin.

A la imatge, una visita d'obres de polítics catalans i francesos, a l'hospital

1 comentari:

  1. Els problemes no són ben bé burocràtics. Potser ja podien haver fet l'hospital i que la "ratlla" passés just pel mig, a veure que haguessin dit.

    ResponElimina