dijous, 3 de març del 2011

Recoder no renuncia a construir el Túnel de Toses, tot i el mal moment econòmic

Aprofitant la seva visita a Puigcerdà amb motiu del Trinxat, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, es va referir a dues de les infraestructures que estan més a l’ordre del dia a Cerdanya. Pel que fa al túnel de Toses, no va descartar-ne la construcció, tot i el mal moment econòmic que travessa la Generalitat, i les retallades que estan vivint tots els departaments. Recoder va assegurar que el procés es troba en el mateix estat que el va deixar el tripartit, i que no ha avançat, però que tampoc ha reculat.

El conseller va recordar que un túnel sempre és una infraestructura cara, però que això no fa que sigui impossible de construir. Va afegir que ara, la Generalitat ha de decidir si la tira endavant aquesta legislatura, o no.

Pel que fa a la línia de tren de Barcelona a Puigcerdà i la Tor de Querol, Recoder va assegurar que s’estan reunint periòdicament amb Renfe per trobar maneres de millorar-ne el servei. Un dels temes que hi ha sobre la taula és la millora del parc mòbil, i el recanvi dels seients dels vagons, per uns de més còmodes. Tot i les limitacions que tenen, pel fet que ni les vies ni els trens són de la Generalitat, Recoder creu que aviat es podran anunciar millores.

Recoder va insistir que el Govern no se sent especialment vinculat a Renfe com a operadora del servei de Rodalies, i que si l’empresa no els ofereix un bon servei es plantejaran molt seriosament prescincir-ne i atorgar-lo a una altra companyia. Pel que fa al desdoblament de la línia de tren de Puigcerdà, el conseller ha assegurat que avança a bon ritme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada