dilluns, 28 de febrer del 2011

La setzena Festa del Trinxat de Puigcerdà aplega més de 700 comensals

Més de 700 comensals es van aplegar dissabte a la nit al poliesportiu de Puigcerdà, per celebrar un any més la Festa del Trinxat. Enguany, aquesta tradicional celebració ha arribat a la seva setzena edició, i l’ajuntament de Puigcerdà considera que ja està més que consolidada.

Com ja és tradició, el sopar va comptar amb la col•laboració dels municipis amb personalitat agermanats amb Puigcerdà: Sitges, Cadaqués i Vielha. Així doncs, després dels entrants a base d’embotits de Cerdanya, els comensals van poder degustar el xató de Sitges. Després va ser el torn del trinxat, preparat per 12 restaurants de la Vila i de la comarca, del tiró amb compota de poma, i dels postres: el tiramisú i els taps de Cadaqués, que enguany van anar acompanyats d’un glopet de Cassís, el licor típic de la Vall d’Aran.

Com cada any, el trinxat va comptar amb una destacada representació de polítics catalans, i algun d’andorrà, tot i que la precampanya que viu aquests dies el Principat va fer minvar la seva presència. No es van voler perdre la festa el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, el cap de l’oposició, Joaquim Nadal, els diputats Enric Millo i Albert Batalla, el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Albert Alins i la cònsol major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, així com nombrosos alcaldes i regidors de la comarca. A més, també hi van ser presents el reconegut cuiner Carles Gach i el vicepresident de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà. El conseller Recoder va fer un balanç molt positiu de la seva primera assistència al trinxat i va assegurar que iniciatives gastronòmiques com aquestes contribueixen a millorar l'atractiu turístic de la comarca.

La festa va acabar amb el tradicional ball, amb l’orquestra Montecarlo. Enguany, la regidoria de Turisme s’ha vist obligada a organitzar el Trinxat amb el 20% menys del pressupost.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada