dijous, 24 de febrer del 2011

El MoDem es converteix en el primer partit francès que dóna suport a la Llei de Cerdanya

El suport a la Llei específica de Cerdanya ha traspassat la frontera estatal i ja hi ha un partit polític francès que la recolza. El centrista Mouvement Democrate, MoDem, és el primer partit de l’Estat francès que ha donat a conèixer oficialment el seu suport a la llei que reclama el reconeixement de les especificitat de Cerdanya.

El responsable d’aquest partit a l’Alta Cerdanya i el Capcir, Laurent Leygue, va plantejar la qüestió fa uns dies a la branca del partit a la Catalunya Nord, i els responsables de Perpinyà hi van estar d’acord. Aquesta llei no afecta directament l’Alta Cerdanya i el Capcir, però els responsables locals del MoDem creuen que tot el que benficiï la Baixa Cerdanya, és bo per al conjunt de la comarca. A més, també volen treballar per incrementar les relacions polítiques a banda i banda de la ratlla.

A la pràctica, el suport del MoDem a la Llei de Cerdanya és només simbòlic, ja que com a partit francès no vol interferir en la política catalana. Tot i això, el partit té intenció d’influïr en les institucions de la Catalunya Nord i de l’Estat francès perquè tinguin més en compte les especificitats de territoris allunyats, com ara Cerdanya i el Capcir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada