dimarts, 22 de febrer del 2011

Alins es compromet a reconèixer les especificitats de Cerdanya a través d'una llei

El nou delegat del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran, Albert Alins, es va reunir dilluns a la tarda amb els alcaldes de Cerdanya. Alins va voler presentar-se oficialment als batlles de la comarca, i va assistir a un consell d’alcaldes, per escoltar els seus suggeriments i preocupacions. Una de les qüestions abordades va ser la Llei de Cerdanya.

Alins va deixar clar que el Govern reconeixerà les especificitats de Cerdanya, i va recordar que l’últim cop que es va presentar la Llei de Cerdanya al Parlament, Convergència i Unió hi va donar suport. El nou delegat ha afegit que ara cal debatre i estudiar a fons la llei amb els alcaldes de la comarca, i un cop estigui madura, portar-la al Parlament perquè la debatin els diputats. Alins ha deixat clar, però, que les especificitats de Cerdanya han de quedar reconegudes a través d'una llei.

Alins també va parlar de l’Hospital Transfronterer, i va insistir que la seva construcció no corre perill, tot i les retallades anunciades pel govern en matèria sanitària. El que sí que caldrà replantejar, va afegir, és la seva gestió, per tal que el centre sigui el més eficient possible.

La resta de qüestions tractades en aquest Consell d’Alcaldes no van poder ser recollides pels mitjans de comunicació, ja que aquestes reunions es realitzen a porta tancada.

Alins vol exportar el model de l'OAC
Durant la seva visita, Alins també es va interessar pel funcionament de l’Oficina d'Atenció Ciutadana. Aquest servei, implantat el 2003, fa de finestreta única de la Generalitat a la comarca, i permet als cerdans realitzar un seguit de tràmits sense haver de desplaçar-se a Girona o a Lleida. Es tracta d’un cas únic, ja que a la resta de Catalunya només n’hi ha a les 4 capitals de província i a les Terres de l’Ebre. Aquesta oficina es va aconseguir el primer cop que es va negociar amb el Govern la necessitat d’una Llei Específica de Cerdanya. La Generalitat hi va donar el vist-i-plau per contrarrestar les dificultats que tenen els cerdans a l’hora de fer tràmits, degut a la divisió administrativa de la comarca. Ara, Alins vol exportar-la a la resta de comarques pirinenques.

De fet, aquestes oficines vindrien a substituir les delegacions territorials que havia obert l’anterior govern tripartit, i que havien atiat algunes disputes territorials. D’aquesta manera, cada capital de comarca disposaria d’una finestreta única de relació amb el Govern de la Generalitat.

Per Alins, aquestes oficines no tindrien una representació política, sinó que estarien formades per tècnics, especialitzats en els temes que afecten més concretament les comarques pirinenques.

A la imatge, Albert Alins i Esteve Maurell durant la visita d'ahir

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada