dimarts, 1 de febrer del 2011

La Llei de Cerdanya es tornarà a presentar al Parlament

La Llei de Cerdanya tornarà al Parlament de Catalunya. En el darrer ple, celebrat dilluns al vespre, el Consell Comarcal ha aprovat tornar-la a presentar, aprofitant el canvi que hi ha hagut al Parlament, després de les eleccions del 28 de novembre. Fa un any i mig, la llei ja va arribar al Parlament però no va entrar ni a tràmit ja que el tripartit hi va votar en contra. Convergència i Unió i el Partit Popular, en canvi, hi van votar a favor i si ara ho tornessin a fer, la llei podria entrar a tràmit, ja que aquests dos partits disposen de majoria absoluta. Des del Consell, es mostren esperançats que ara sí que tirarà endavant, tot i que encara no han mantingut cap contacte amb els grups parlamentaris de Convergència i el PP.

Des del Consell també destaquen que la proposta de llei que presentaran ara és idèntica a la que van presentar el 12 de novembre de 2009. Asseguren que han tingut molt de compte que no es canviés ni una coma, per tal que els partits que hi van votar a favor l’últim cop, no tinguin arguments per votar-hi ara en contra.

La llei, que reclama un major reconeixement de la identitat pròpia de Cerdanya, i la seva reunificació administrativa ha estat recolzada per tots els ajuntaments i partits de la comarca. En el ple de dilluns, tots els consellers comarcals van recolzar la proposta de tornar-la a presentar al Parlament. Un ple, per cert, on tot i la unanimitat que ha despertat la llei, hi va destacar l’absència d’un gran nombre de consellers, sobretot d’Esquerra Republicana, i en menor mesura de Convergència.

A la imatge, la delegació cerdana que va presentar la llei al Parlament el novembre de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada