dimarts, 22 de febrer del 2011

El Museu de Cerdanya de Santa Llocaia té seriosos problemes econòmics

El Museu de Cerdanya, situat a Santa Llocaia, té serioses dificultats econòmiques. El seu fundador, Pere Campmajó s’ha mostrat molt preocupat, ja que recentment el Consell General dels Pirineus Orientals ha reduït a la meitat la seva aportació econòmica al museu, i això el fa perillar. Fins ara, el pressupost total de l’equipament ha estat de 80.000 euros. D’aquests, 40.000 els aporta un sindicat de municipis de l’Alta Cerdanya: Santa Llocaia, Sallagosa, Oceja, Naüja i Estavar. Els 40.000 euros restants els aportava el Consell General, però fa poc ha anunciat que a partir d’ara la seva ajuda podria ser tant sòls de 20.000 euros.

Campmajó destaca que només amb el sou dels dos treballadors del museu i amb el manteniment de les instal•lacions ja s’esgota gairebé tot el pressupost. Si aquest es redueix encara més, serà impossible organitzar noves exposicions temporals perquè no es podran pagar. Fins ara, l’estat francès ha subvencionat pràcticament el 80% de les exposicions, però el Museu sempre ha hagut d’avançar-ne el 20%. Si se li retalla el pressupost, assegura Campmajó que serà impossible fer més exposicions. Per tot plegat, ell mateix juntament amb altres persones, ha impulsat l’Associació d’Amics del Museu de Cerdanya, per tal de buscar suports i tirar endavant el museu.

Aquest proper cap de setmana se celebrarà la primera assamblea de l’Associació a les mateixes instal•lacions. El Museu de Cerdanya va obrir fa prop de 20 anys en una antiga masia del segle XVII al centre de Santa Llocaia. Es tracta de l’únic museu de Cerdanya i el Capcir catalogat com a Museu de França.
A banda de mostrar la vida que es feia abans a pagès, acull periòdicament exposicions de temàtiques ben variades, sovint relacionades amb la ramaderia i la pagesia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada