dimecres, 2 de febrer del 2011

L'escola de Montellà fa seure els nens sobre pilotes per evitar les males postures

L’escola Ridolaina de Montellà ha posat en marxa un projecte pioner per millorar la postura dels seus alumnes durant les classes. Els fa seure en pilotes de goma, de manera que els ajuda a equilibrar-se i els obliga a mantenir l’esquena recta durant les 6 hores de classe.

La idea la va tenir la professora de l’escola i directora de la Zona d’Escoles Rurals Baridà-Batllia, Núria Burgada, en veure que el seu fill, el reconegut esportista Kílian Jornet, feia servir una d’aquestes pilotes per a seure. La mesura va entrar en funcionament fa dues setmanes, i la valoració que en fan els professors i els alumnes és molt bona.

De moment, només seuen en pilotes els 5 alumnes de 5è i 6è, ja que són els més grans i els que poden arribar millor a la taula. Per tal de conèixer quina era la millor postura sobre la pilota, van consultar una fisioterapeuta veïna de Montellà, que els va recomanar una corbatura de 90 graus i tenir les cames separades.

Tot plegat, ha comportat certs canvis estructurals a l’escola, ja que les taules s’han fet una mica més amples per a que siguin més còmodes pels nens i s'han fet uns petits faristols pels ordinadors de forma que els nens no hagin de forçar la postura al utilitzar-los. Pel que fa als pares, la resposta també ha estat molt bona, i en tot moment han col•laborat amb l’escola per tirar endavant la iniciativa.

Abans d’aplicar aquesta mesura, l’escola Ridolaina va consultar-ho amb el Departament d’Educació, que no hi va posar cap inconvenient. Els responsables del centre creuen que són el primer centre del país que tira endavant aquesta iniciativa, tot i que desconeixen si hi ha alguna altra escola que ho faci.

De cara al futur, no descarten ampliar la mesura als alumnes més petits, amb pilotes de dimensions més reduïdes. L'escola de Montellà ja va ser pionera en la implantació dels ordinadors portàtils a les aules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada