divendres, 18 de febrer del 2011

La Pirena arriba a Cerdanya

Un any més, La Molina torna a ser l’escenari escollit per a la celebració de l’última etapa i la festa de clausura de Pirena, que aquest any arriba a l’edició número 21. L’etapa començarà a dos quarts d’onze i tindrà sortida i arribada al Pla d’Anyella, amb un recorregut curt i força espectacular de 16 quilòmetres, entre les cotes 1.800 i 2000. Posteriorment, a dos quarts de dues, se celebrarà la cerimònia d’entrega de premis i el gran final de festa de la Pirena. Hi haurà premis en cinc categories: Múixers espanyols, Múixers nòrdics, Premis especials, Skijoring i Trineus.

Els premis, els lliuraran, entre d’altres, el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Enric Ticó, el secretari general d’Esports, Ivan Tibau, el director general de Medi Natural, Josep Escorihuela, el director de Pirena, Pep Parés i el pilot de motos i campió del rally Dakar 2011, Marc Coma.

Per acomiadar com pertoca l’edició d’enguany de la Pirena, des de La Molina s’han organitzat un seguit d’activitats lúdiques com ara concursos de dibuix per a nens, sortejos de diferents obsequis, activitats amb gossos o una gimcana popular, tot amenitzat amb una batucada solidaria.

Després de més d’una setmana de competició, el favorit a la victòria final és l’actual líder, l’alemany Tom Andres, que d’aquesta manera podria revalidar el títol aconseguit l’any passat. En categoria skijoring, l’avantatge és per la txeca Jana Porubska per davant de la suïssa Pia Rutishauser. L’arribada de la cursa de gossos de trineu degana dels Pirineus ja ha esdevingut una cita fixa al calendari de l’estació. Tota una tradició des de que ara ja fa 21 anys la Pirena s’estrenava precisament a La Molina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada