divendres, 4 de febrer del 2011

Estavar entrega el testimoni de la Diada de Cerdanya a Ger

Els ajuntaments d’Estavar i Ger han dut a terme aquest dimecres a la nit el traspàs del testimoni de la Diada de Cerdanya. El regidor d’Estavar, Laurent Leygue, ha cedit la peça que fa de testimoni a l’alcalde de Ger, Alfons Casamajó. Normalment, el municipi que organitza la Diada cedeix el testimoni el mateix dia de la festa, però l’any passat Ger va acceptar el compromís d’organitzar-la si abans podia aprovar-ho per ple. El motiu principal era que pel mig hi ha eleccions municipals, i l’equip de govern volia que tots els regidors hi estiguessin d’acord. Ja fa uns mesos que el ple de Ger ho va aprovar, i només faltava fer el traspàs del testimoni. Ara, Ger ja ha de començar a dissenyar l’estructura de la Diada que ve, i l’equip de govern vol que sigui "el màxim de participativa possible, però cenyint-nos estrictament al pressupost".

La Diada canvia de data
Una de les principals novetats de la Diada de Cerdanya d’aquest 2011 serà el canvi de data. Normalment s’organitzava a mitjans de setembre, però enguany es farà l’últim cap de setmana d’agost, els dies 27 i 28. Si s'hagués fet al setembre, explica Casamajó, "hagués caigut entre la festa major i la mostra del nap", i això hagués comportat alguns problemes logístics.

A més, Casamajó ha destacat que passant-ho a l’últim cap de setmana d’agost podran aprofitar algunes infraestructures de la festa major, com ara la carpa. D’aquesta manera, també podran gaudir de la festa més segons residents, tot i que l’objectiu principal és que s’hi impliqui la gent de la comarca. Al llarg de les properes setmanes l’ajuntament de Ger, amb l’ajuda de l’Institut d’Estudis Ceretans, que és qui coordina la Diada, ha d’anar definint les activitats i el tema al voltant del qual girarà la Diada.

A la imatge, el moment del traspàs del testimoni

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada