dimecres, 2 de febrer del 2011

ERC i RCAT concorreran a Puigcerdà com a independents, però no està clar per a qui seran els seus vots a la Diputació i al Consell

Esquerra Republicana i Reagrupament aniran plegats a les eleccions municipals de Puigcerdà sota una plataforma independent, és a dir sense les sigles ni de l’un ni de l’altra partit. El que no ha quedat clar encara és si els vots que obtingui aquesta plataforma comptabilitzaran per Esquerra o per Reagrupament a la Diputació de Girona i al Consell Comarcal de Cerdanya. Des de Reagrupament, el seu coordinador a Cerdanya, Pere Real, ha assegurat que això no serà així, sinó que els vots comptabilitzaran exclusivament per aquesta plataforma independent i en cap cas per Esquerra o Reagrupament.

Per la seva banda, Joan Planella, d’Esquerra Republicana i candidat a l’alcaldia d’aquesta coalició, assegura que això no està tant clar. Planella afirma que estan buscant la fórmula jurídica per mirar que els vots comptabilitzin per totes dues formacions, tant a nivell comarcal com provincial, però que tot plegat encara s’està estudiant. A més, tant Planella com Real destaquen que la idea és estendre aquesta fórmula a altres municipis de la comarca, de manera que el fet de comptabilitzar els vots a un o altre partit prendria especial importància. I és que si no se sumen a Esquerra, això podria implicar l’entrada d’una plataforma independent al ple del Consell Comarcal.

De moment, però, tant Reagrupament com Esquerra de Puigcerdà destaquen que el primer que cal fer és acabar de bastir la llista. Un altre municipi on és molt probable que es presenti una plataforma independent similar és Bolvir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada