dimarts, 8 de febrer del 2011

Bellver arriba a un acord amb Telefònica per rebaixar la torre del nucli antic

Després de molts anys de negociacions, l’ajuntament de Bellver ha aconseguit arribar a un acord amb Telefònica i amb la Centre de Telecomunicacions de la Generalitat per tal de reduir bona part de l’estructura de la torre de telecomunicacions que hi ha al nucli antic. Això farà canviar radicalment l’estampa de Bellver, ja que actualment aquesta torre comporta un gran impacte visual amb la seva ubicació a la part alta del poble i al costat del campanar.

Tal com ha explicat l'alcalde de Bellver, Xavier Porta, es mantindrà un petit edifici i una antena, però tot plegat no provocarà l’impacte de l’actual construcció, feta a base de formigó. La torre es va instal•lar els últims anys del franquisme, tot i l’oposició de bona part del poble. Fa un any i mig, ja es van retirar dues grans pantalles, que encara provocaven més impacte. La retirada definitiva ha estat llargament reivindicada tant per aquest equip de govern com per l’anterior, liderat per Joan Pous.

Ara, l’únic que falta és firmar el conveni amb Telefònica i començar les obres. El cost de retirar les dues pantalles de formigó i reduir l’estructura de la torre l’haurà d’assumir l’ajuntament de Bellver.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada