dilluns, 7 de març del 2011

La retallada d'ajudes posa en perill la supervivència de la Bressola de Càldegues

La crisi econòmica podria obligar a tancar l’escola Bressola de Càldegues, al municipi de la Guingueta d’Ix. El centre d’educació primària forma part de la xarxa d’escoles de la Catalunya Nord que escolaritzen els alumnes en català. La retallada d’ajudes per part de l’estat francès i de la Generalitat podria obligar als responsables de Perpinyà a tancar l’escola de Cerdanya, que d’aquesta manera es convertiria en la primera Bressola que hauria de tancar, tot i que en podrien venir més al darrere. Per tal de mirar d’evitar-ho, la comunitat de pares i l’Institut d’Estudis Ceretans, com a entitat coordinadora, han iniciat una campanya als mitjans de comunicació i a les institucions de la comarca, perquè s'hi impliquin i mirin d'evitar-ne el tancament.

El president de l'Institut d'Estudis Ceretans, Tomàs Torrent, que a més és pare d’un alumne de la Bressola, ha destacat la gran tasca que fa l’escola, sobretot a Cerdanya. Assegura que els alumnes que en surten són capaços d’expressar-se indistintament en francès i en català, i conceben la comarca com un tot, sense fronteres estatals. Torrent, a més, ha explicat que l’Institut va contribuir molt a l’obertura d’aquesta escola, i és per això que ara s’ha erigit en una de les principals veus defensores.

Torrent considera que l’únic que pot salvar la Bressola de Càldegues ara mateix és la implicació de la comarca, ja que tem que tant les institucions franceses com catalanes no hi facin res, adduint problemes econòmics. Actualment, a la Bressola de Càldegues hi ha 36 alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada