dimecres, 9 de març del 2011

Presenten la nova formació política d'àmbit comarcal, Endavant Cerdanya

Després de setmanes de negociacions, aquest dimecres s’ha presentat oficialment a Bolvir la nova formació política d’àmbit exclusivament comarcal, anomenada Endavant Cerdanya. La conformen polítics procedents d’Esquerra Republicana, Reagrupament, i també Independents.

Entre els seus principals impulsors hi ha pesos pesants de la política cerdana, com Joan Planella, alcalde de Puigcerdà, Xavier Porta, alcalde de Bellver o Bartomeu Baqué, alcalde de Bolvir. Tots ells optaran a l’alcaldia dels seus respectius municipis, sota les sigles d’aquesta formació. El principal objectiu és ser presents al màxim possible de municipis per tal d’aconseguir governar al Consell Comarcal, actualment en mans de CiU i el PSC. Els impulsors d’aquest partit volen accedir al Consell Comarcal per tal de regenerar-lo i fer que les decisions que s’hi prenguin responguin als interessos de la comarca, i no pas als dels partits polítics.

La irrupció d’Endavant Cerdanya pot fer que Esquerra Republicana perdi gairebé tots els regidors que tenia fins ara a la comarca. Tant a Puigcerdà com a Bellver, tots els que van integrar la seva llista les anteriors eleccions es presentaran sota les sigles d’Endavant Cerdanya. En aquest sentit, tots els militants, tant d’Esquerra com de Reagrupmament, podran seguir sent-ho. Tot i això, tots els vots que obtinguin sumaran exlusivament per Endavant Cerdanya al Consell Comarcal. L’actual alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, creu que aquesta doble militància no és incompatible, i no veu perquè Esquerra l'hauria d'expulsar.

A més, els impuslors d'Endavant Cerdanya tenen una vocació comarcal, sense fronteres estatals. És per això que també aspiren a presentar candidatures a les properes eleccions municipals franceses, a l’Alta Cerdanya. En la presentació d’avui també hi han sigut els alcaldables d’Endavant Cerdanya a Das, Lluís Otero, a Fontanals, Ramón Chia, així com l’alcalde de Llívia, Josep Pous, que no es torna a presentar però que els dóna suport, o el líder de Reagrupament, Joan Carretero. En les properes setmanes, es podrien presentar llistes en més municipis de Cerdanya.

A la imatge, un moment de la presentació amb els alcaldables d'EC, Bartomeu Baqué, Xavier Porta i Joan Planella

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada