dimecres, 16 de març del 2011

Una allau atrapa un esquiador que feia fora pista, a Masella

Un esquiador va haver de ser rescatat en helicòpter aquest diumenge al migdia, després de quedar atrapat per una allau a Masella. El ferit, de 35 anys, va ser traslladat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, per una fractura a la pelvis. L'home ferit practicava esquí fora de pistes a la zona de Coma Oriola, fora del domini esquiable de Masella, tot i que el risc d'allaus era màxim. Quan baixava per la zona de la Masovera, el va sorprendre una allau, que el va arrossegar cap al bosc del costat i el va colgar de cintura cap avall.

La gerent de Masella, Maite Martí, ha destacat que l'home va arribar a la zona pel seu propi peu, ja que les parts altes de l'estació i els remuntadors que hi donen accés, estaven tancats precisament per l'alt risc d'allaus.

En aquest sentit, des de l’estació van estar advertint al llarg de tot el dia als seus clients del risc que suposava realitzar esquí fora pista, ja que les nevades del dia anterior havien acumulat molta neu a les cotes altes.

Fins a la zona de l’allau s’hi van desplaçar set dotacions terrestres de bombers i un helicòpter, així com dues ambulàncies i un helicòpter medicalitzat. Després de rescatar el ferit, els equips d’emergència van fer una batuda a la zona afectada per l’allau. Després de més de dues hores de feina, van confirmar que no havia afectat ningú més.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada