dilluns, 14 de març del 2011

Puigcerdà inaugura els ascensors que comuniquen l'aparcament del Convent amb el centre

Puigcerdà disposa des d’aquest diumenge de dos nous ascensors, que comuniquen l’aparcament del Convent amb l’entrada del nucli antic, a través del carrer de les Escoles Pies. A banda, els nous ginys també fan més còmode el trajecte entre els barris de l’aduana i la Guingueta i el centre de la Vila.

Des de l’ajuntament de Puigcerdà, confien que aquests aparells rellançaran l’aparcament del convent, on hi ha unes 150 places d’aparcament gratuït. Aquestes estan aprop del centre, però separades dels carrers comercials per un fort pendent. D’aquesta manera, el consistori creu que aquest ascensor pot contribuir a millorar els problemes d’aparcament al centre de la Vila, a banda de facilitar l'accés als barris de la Guingueta i l'aduana.

Per l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, aquesta és també una obra de futur, ja que al voltant de l’ascensor hi ha la possibilitat de fer-hi noves places d’aparcament. D’aquesta manera, la zona del Convent i el Museu Cerdà, juntament amb el barri de l’Estació, on ja hi ha dos ascensors que comuniquen amb el centre, podrien ser les dues grans bosses d’aparcament de la Vila.

Per tal de connectar el barri de la Guingueta amb el centre, també s’havia plantejat la possibilitat de posar un bus urbà o escales mecàniques, però el consistori ho va descartar. "Els busos urbans, ja s'ha vist en alguna altra ciutat similar a Puigcerdà que no funcionen", ha assegurat Planella, en referència a la Seu d'Urgell, mentre que les escales mecàniques no responien a les necessitats de les persones amb minusvalia física, i a més, haguessin estat més cares de mantenir.

Els ascensors inaugurats aquest diumenge, han estat finançats gairebé íntegrament pel segon pla d’ajudes al desenvolupament local, ofert pel Govern espanyol, i han tingut un cost de 470.000 euros. Una estructura de formigó de 16 metres d’alçada sustena una passarel•la de gairebé 42 metres, que comunica els ascensors amb el Museu Cerdà. A banda, la passarel•la també serveix de mirador de l’Alta Cerdanya, ja que s’ha fet completament descoberta.

A la imatge, un moment de la inauguració.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada