dimarts, 9 d’abril del 2013

El Consell Comarcal veu bé la proposta de Llei de Governs Locals proposada per Ortega


L’equip de govern del Consell Comarcal de Cerdanya no veu malament les línies bàsiques de la Llei de Governs Locals que prepara la conselleria de Governació. A grans trets, segons va exposar aquest dilluns mateix la seva titular, Joana Ortega, la proposta de llei preveu regular els sous màxims dels alcaldes i redissenyar completament els Consells Comarcals. Aquests deixarien de ser òrgans polítics per passar a ser un Consell d’Alcaldes que serviria únicament per a mancomunar serveis. Això, a tot Catalunya, implicaria que 1.034 càrrecs públics deixarien de percebre un sou per la seva tasca al Consell Comarcal.

En aquest sentit, el president de l'ens Ramon Moliner ha destacat que a Cerdanya ja s’intenta que la majoria de consellers comarcals siguin alcaldes i que tots els municipis hi sigui representats. Per la seva banda, el grup d’Endavant Cerdanya, a l’oposició, ja fa temps que reclama que el Consell Comarcal perdi pes polític i esdevingui un Consell d’Alcaldes. 

D’altra banda, la proposta de llei elaborada pel Govern també preveu la fusió voluntària de municipis, però en cap cas la unificació forçosa. La proposta de llei també preveu la regulació de les Entitats Municipals Descentralitzades, i la creació de Consells de Vegueria en comtes de les Diputacions. El text, però, encara s’ha d’aprovar i cal veure com conviu amb la futura llei d’àmbit espanyol que ja està redactat el govern de Madrid.

A la imatge, un ple del Consell Comarcal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada