divendres, 26 d’abril del 2013

L'ajuntament de Bolvir és obligat a canviar l'estelada per la bandera espanyola


Fins dijous, al balcó de l’ajuntament de Bolvir hi onejaven la bandera municipal i la bandera estelada. Feia uns mesos que l’equip de govern havia decidit canviar la senyera per la bandera independentista. Des d’aquest dijous a la tarda, però, la imatge del balcó de l’ajuntament ha fet un canvi radical. L’equip de govern s’ha vist obligat a penjar la bandera espanyola, a instàncies de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Maria de los Llanos de Luna.

L'alcalde de Bolvir, Bartomeu Baqué, ha assegurat que "després de rebre una carta on se'ns amenaçava, hem determinat posar la bandera. Tot i això, a cap altre  ajuntament de la comarca hi ha la bandera espanyola, i em pregunto si ara es dedicaran a anar poble per poble obligant a posar-la, quan molts ajuntaments no tenen pressupost gairebé ni per comprar banderes". En cas de no complir aquest requeriment, els càrrecs públics s'exposen a quedar inhabilitats. 

Pel que fa a la bandera del municipi i a l’estelada, el consistori les ha penjades en dues faroles al mig de la plaça major. L’ajuntament de Bolvir ha estat el més actiu de la comarca a l’hora de fer accions a favor de la independència. Tot i això, l’equip de govern assegura que la instància que els ha presentat la delegació del govern espanyol ha estat fruit de la denúncia d’un particular.

A la imatge, la façana de l'ajuntament de Bolvir aquest dijous a la tarda. 

4 comentaris:

  1. ¡¡Visca Catalunya i Visca Espanya!!

    ResponElimina
  2. Vaja, ets tu oi noi de les 15,10 qui va denunciar l'ajuntament.
    Et reto que hi facis guàrdia les 24 hores del dia i tots els dies, que aquesta pelleringa carregada d'ignomínia que és el drapot ecspanyol, pot anar al femer quan menys t'ho esperis.

    ResponElimina
  3. Aquest es el mateix que va fer fotos als mossos amb estelades al arma.
    Conductor d'autocar alsina graells

    ResponElimina