dimarts, 30 d’abril del 2013

Llívia commemorarà la seva fundació com a poble amb una festa de caràcter històric


L’ajuntament de Llívia ja ho té tot a punt per inaugurar les obres de rehabilitació que s’han fet a les restes del castell. Les donarà a conèixer el proper 12 de maig, un dia en que també instaurarà una nova festa de caràcter històric al poble. I és que el 12 de maig de l’any 1257, el rei Jaume I va atorgar als veïns de l’aleshores castell de Llívia el dret d’habitar la falda del turó, que és on s’ubica actualment el poble. 

Per tal de commemorar la fundació del que avui es coneix com a Llívia, el consistori ha volgut aprofitar la inauguració de les obres de millora que s’han fet els últims anys a les restes del castell per recordar aquella efemèride. Així doncs, diumenge oferirà una recreació històrica, on Jaume I i els seus nobles convidaran als lliviencs i llivienques a baixar a la plaça de l'església i a "habitar" la part baixa del turó. Un cop allà, es farà una escudellada popular, que s'acompanyarà d'una fira organitzada pels establiments del municipi. 

L'ajuntament vol que els participants a la festa vagin vestits d'època medieval. És per això que ha posat a la seva dispocisió un catàleg de disfresses de l'època, i subvencionarà la seva compra amb 5 euros. L’objectiu del consistori és que aquesta festa se celebri cada any i es consolidi com un referent cultural i turístic a Cerdanya.

Les obres de restauració al castell han durat prop de 20 anys. Gairebé cada estiu s’hi ha treballat, i això ha permès treure a la llum uns murs, habilitar uns espais de visita amb passarel·les de fusta i ferro, recuperar l’antic fossat i instal·lar un pont d’accés al mateix punt on hi havia hagut la porta d’entrada a la fortalesa.

A la imatge, el fossar del castell i, als seus peus, Llívia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada