dimecres, 17 d’abril del 2013

El futur aparcament municipal cèntric de Puigcerdà es farà als patis inferiors de l'institut Pere Borrell


Puigcerdà ja té el terreny per fer l’esperat aparcament municipal cèntric. L’ajuntament ha arribat a un acord perquè el Departament d’Ensenyament li cedeixi els dos patis inferiors de l’institut de secundària Pere Borrell. La construcció d’aquest nou aparcament cèntric, que ha de solucionar part dels problemes d’estacionament a Puigcerdà, va ser la principal promesa electoral de l’actual equip de govern. Fer-lo als patis de l’institut permetrà als usuaris entrar còmodament amb el cotxe per l’avinguda de Catalunya, i sortir a peu per la plaça Regne de Mallorca i el carrer Escoles Pies, que és on comença la zona comercial.

A canvi d’aquesta cessió de terreny, l’ajuntament compensarà al Departament d’Ensenyament en forma de millores al pati i a la coberta de l’Institut Pere Borrell. Ara, un cop aconseguit el terreny, l’ajuntament començarà a redactar el projecte, segurament amb el suport econòmic de la Direcció General de Comerç. A banda, ja ha començat a reservar diners per poder iniciar les obres. "En el darrer ple municipal s'ha decidit reservar 150.000 euros, a més gairebé tota la inversió del 2014 i els diners que s'aconsegueixin gràcies a les vendes de terrenys de l'ajuntament es destinaran a l'aparcament", ha explicat l'alcalde de la Vila, Albert Piñeira. 

L’aparcament tindrà, com a mínim, capacitat per a 150 vehicles; i l’ajuntament voldria que les obres estiguessin acabades o pràcticament acabades al final d’aquest mandat. 

A la imatge, els patis on es farà l'aparcament

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada