dimecres, 10 d’abril del 2013

Puigcerdà commemora el 10 d'abril

Un any més, l’Institut d’Estudis Ceretans (IEC) i l’ajuntament de Puigcerdà han commemorat el 10 d’abril, una de les dates més rellevants de la història local. Com de costum, s’ha fet l’ofrena floral al monolit de la plaça dels Herois, que serveix per homenatjar totes aquelles persones que van defensar la vila liberal de Puigcerdà dels tres setges carlins: els de 1837, 1873 i 1874.

Tant des de l'IEC com des de l'ajuntament han destacat la rellevància de retre homenatge a tots aquells que van lluitar per la Vila, i han ressaltat el fet que cada any a l'ofrena floral hi assisteixin alumnes de diferents escoles i de l'institut de Puigcerdà, ja que és important que els més joves valorin la importància que van tenir aquells fets i la necessitat de recordar-los periòdicament.

L’any passat es va restaurar el monolit que conmemora aquells fets i aquest any s’hi ha inclòs una placa, que explica el sentit del monument. A banda, des de l’ajuntament també han destacat la recuperació que es va fer l’any passat de l’estàtua del Brigadier Cabrinetty, que va ser el general que va comandar la defensa de la Vila durant els setges carlins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada