dilluns, 15 d’abril del 2013

Les estacions d'esquí nòrdic poden respirar després d'una bona temporada de neu


Aquest cap de setmana ha estat l’últim en que s’ha pogut practicar l’esquí nòrdic a Cerdanya. A Guils-Fontanera, aquest dilluns encara tenien obert, ja que durant uns dies seguiran oferint el servei de lloguer de raquetes, tot i que no cobraran forfet. Tot i això, ja donen per acabada la temporada i, ara, els seus responsables es dediquen a anar desant el material i a recollir els elements exteriors de l’estació d’esquí. 

Enguany, asseguren que la temporada ha  estat molt bona i que els ha permès respirar econòmicament, després de dues temporades pèssimes, sense gairebé poder obrir. De fet, aquest any, totes les estacions coincidien que si no podien obrir, s'haurien de plantejar tancar definitivament. L'hivern, però, ha estat bo. "Aquest any vem poder obrir quatre dies per la Puríssima, i després del 15 de gener, hem obert durant tres mesos seguits amb gruixos de fins a 220 centímetres", ha explicat el director de Guils-Fontanera, Josep Martínez. 

El fet d’haver pogut obrir amb bones condicions ha permès garantir la feina a monitors, cuiners i altres treballadors de l’estació, tots ells veïns de la comarca. Així doncs, només en el cas de Guils-Fontanera s'ha pogut donar feina a una mitjana de vuit treballadors, amb puntes de fins a dotze, els dies de més alta ocupació.

A Lles i Aransa, mentrestant, aquest ha estat el darrer cap de setmana d’obertura total, i el balanç de la temporada de les dues estacions del Baridà també ha estat molt bo. Al municipi de Lles, el fet que les dues estacions hagin pogut obrir gairebé tota la temporada ha repercutit de forma molt favorable als petits hotels, les fondes i les cases rurals tant de Lles com d'Aransa i, fins i tot, de Mussa. Sense anar més lluny, a l'Hotel Mirador de Lles han treballat fins a tres vegades més que anys anteriors, quan no hi va haver neu a les pistes. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada