dijous, 12 de novembre del 2009

El Parlament rebutja la proposició de Llei de Cerdanya presentada pel Consell Comarcal

El Parlament de Catalunya ha rebutjat aquest matí la proposició de llei sobre el règim especial de Cerdanya, presentada pel Consell Comarcal. El tripartit hi havia presentat una esmena a la totalitat, i això ha impedit que la llei pogués tirar endavant.

El vicepresident del Consell Comarcal, Joan Pous, i l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, han estat els encarregats de defensar la proposició de llei davant el ple del Parlament. Pous i Planella han arribat a la Cambra acompanyat del president del Consell, Esteve Maurell, i de diversos alcaldes de la comarca, com ara el de Bellver, el de Llívia, el de Bolvir, el de Ger, el de Fontanals, el de Prullans o el d'Urús.

Segons ha explicat a aquest mitjà el president del Consell, Esteve Maurell, "en Joan Pous ha dedicat set minuts i mig a explicar la història de Cerdanya i la filosofia de la proposta de llei, i en Joan Planella ha dedicat els set minuts i mig restants a concrear les parts més tècniques de la llei".

Aquesta proposició de llei pròpia demana un tracte per Cerdanya similar al que té la Val d'Aran i, entre d'altres coses, vol aconseguir competències en ensenyament, cultura, sanitat, serveis socials, justícia, urbanisme, consum i turisme, agricultura, ramaderia, pesca i gestió i recaptació de tributs delegats. És la primera vegada que un Consell Comarcal fa una iniciativa legislativa.

A la imatge, el Consell Comarcal de Cerdanya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada