dimecres, 4 de novembre del 2009

Els equipaments públics de Bellver ja s’escalfen gràcies a la central de biomassa

La central de biomassa de Bellver ha començat a proveir la calefacció dels principals equipaments públics de la vila. Des de fa uns dies, l’escola, el centre cívic, la llar d’infants i el poliesportiu s’escalfen gràcies a l’aigua calenta generada per la caldera de 500 kilowatts que té la central.

Aquesta infraestructura, que segons l’alcalde de Bellver, Francesc Xavier Porta, és la més gran de Catalunya, també ha permès climatitzar l’aigua de la piscina durant aquest estiu. D’altra banda, Porta assegura que l’Ajuntament s’està plantejant la possibilitat de subministrar calefacció i agua calenta, amb aquest mateix sistema, a totes les cases que s’han de construir al futur polígon del Pla de Tomet 2.

Porta assegura que, a nivell econòmic, els costos de calefacció i aigua calenta dels equipaments públics han baixat un 50%. A nivell mediambiental, afegeix, “el sistema és magnífic, perquè s’aprofita la brossa que s’ha de treure del bosc i no s’utilitzen materials fòssils, com el petroli”.

La central, situada just sota la piscina, ja està en funcionament, però encara falta enjardinar tota la part superior, per tal que quedi completament integrada en l’entorn. Abans, però, s’hi col•locarà una segona caldera de 200 kilowatts, que permetrà adequar el consum a la necessitat de cada moment. Així, Porta explica que “quan el consum sigui màxim, s’habilitaran les dues calderes, quan sigui mitjà, només funcionarà la de 500, i a l’estiu, quan el consum sigui mínim, s’utilitzarà la de 200”.

A la imatge, la piscina de Bellver, situada sobre la central

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada