divendres, 27 de novembre del 2009

Salut creu que el principal repte de l'Hospital Transfronterer serà involucrar l'Alta Cerdanya

Involucrar els ciutadans de l'Alta Cerdanya serà el principal repte de l'Hospital Transfronterer de Puigcerdà. Així ho ha afirmat avui el gerent de la Regió Sanitària de l'Alt Pirineu i l'Aran, Joan Victorià Peralta, durant la tercera Trobada de Cooperació Territorial Europea celebrada a Puigcerdà, que ha aplegat responsables sanitaris i polítics dels dos costats de la frontera.

Peralta ha afegit que, perquè això sigui possible, es farà especial atenció en la formació del personal sanitari en qüestions com la llengua i la cultura franceses. En aquesta mateixa trobada, l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, ha lamentat que finalment, després de dos anys de negociacions, l'electricitat de l'hospital s'hagi hagut de contractar amb Fecsa. L'objectiu del consistori era que l'electricitat del centre la subministrés una companyia francesa, ja que això hagués suposat un estalvi de fins a quatre milions d'euros.

Aquesta tercera Trobada ha girat enguany al voltant de la salut en l'Espai Català Transfronterer. Aquest està format per les comarques de la demarcació de Girona i les comarques de la Catalunya Nord, i el seu principal objectiu és el d'engegar una política compartida d'ordenació territorial i de desenvolupament local sostenible que permeti resoldre els problemes derivats del fet fronterer.

A la imatge, la maqueta del futur Hospital Transfronterer

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada