dijous, 26 de novembre del 2009

Una cinquantena de persones assisteixen a la conferència sobre la Llei Específica de Cerdanya

Puigcerdà va acollir ahir el primer acte a favor de la Llei Específica de Cerdanya, després que el Parlament la rebutgés el passat 12 de novembre. Va consistir en una conferència a càrrec del president i vicepresident del Consell Comarcal, Esteve Maurell i Joan Pous, respectivament, i de l'alcalde de Puigcerdà, Joan Planella, adreçada a tots els habitants de la comarca, on es van explicar les característiques de la proposta. Tot i això, la majoria dels assistents -una cinquantena- eren representants de la política i de l'administració local i comarcal.

L’acte pretenia explicar detalladament a la ciutadania els punts bàsics i el perquè d’aquesta Llei. Per Esteve Maurell, és molt important que els ciutadans de la comarca tinguin clar el que s’està demanant. És per això que va assegurar que "volem portar l'explicació del què és la Llei a totes les llars cerdanes".

D’altra banda, els assistents a l’acte van poder fer propostes als representants polítics del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Puigcerdà. Entre d’altres aspectes, es va exposar la possibilitat de sotmetre la llei a una consulta popular, i es va discutir sobre la necessitat o no de pertànyer a la vegueria de l’Alt Pirineu i l’Aran. També van demanar als representants polítics que escoltin més l'opinió de la ciutadania i facin un major esforç per explicar-los què és aquesta proposició de Llei.

A la imatge, un moment de l'acte

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada