divendres, 6 de novembre del 2009

Puigcerdà vetllarà pel bon tracte als animals durant la Fira del Cavall d'aquest cap de setmana

Puigcerdà celebra aquest cap de setmana la vint-i-novena fira del cavall. Aquest any, l’Ajuntament ha volgut conscienciar especialment els firaires de la necessitat de tractar correctament els animals.

En l’edició de l’any passat, una associació de defensa dels animals va denunciar que el tracte que rebien els cavalls no era del tot bo. És per això que, aquest any, l’Ajuntament de Puigcerdà ha editat un seguit de cartells, on s’avisa els firaires de les mesures i el bon tracte que han d’adoptar amb els animals. Lluís Casanovas, regidor de ramaderia, explica que "hem aplicat uns laterals a la càrrega i descàrrega perquè no sigui tant feixuc fer pujar i baixar els animals, i hem conscienciat els ramaders perquè no s'excedeixin a l'hora d'utilitzar el bastó per picar el bestiar".

L’Ajuntament, a més, habilitarà punts d’abastiment d’aigua i palla perquè no hi hagi cap problema a l’hora d’alimentar els cavalls. En total, s’hi exposaran més de mil caps de bestiar, i s'espera que hi haurà prop de 350 parades.

La Fira de Puigcerdà ocasionarà importants afectacions de trànsit. Així doncs, el centre de la Vila quedarà tallat, i només es permetrà el pas de vehicles pels carrers Escoles Pies, Alfons I i Querol, per tal d'accedir a l'hospital. L'Ajuntament, habilitarà un servei continuat d'autobús entre la part alta de la Vila i la zona on s'ubica la fira dels animals, al polígon industrial de l'estació. A més, es posarà a disposició dels visitants una zona d'aparcament al costat de la Nacional 260, a la Colònia Simó, amb capacitat per a 700 vehicles.

A la imatge, el regidor Lluís Casanovas, i la policia local Carmen Córdova, durant la roda de premsa de presentació de la Fira

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada