dimarts, 10 de novembre del 2009

Llívia arriba a un acord amb el Ministeri de l'Interior per la caserna de la Guàrdia Civil

L’Ajuntament de Llívia i el ministeri de l'Interior han arribat finalment a un acord per la compravenda de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil. Des de fa 4 anys, l’edifici acull la llar d’infants del municipi, el taller d'art i unes aules que pertanyen al Departament d'Educació, però el ministeri el volia vendre i fins i tot havia iniciat el procés de desnonament.

Ja fa 3 anys que el ministeri havia posat l’edifici a la venda, i havia instat l’ajuntament de Llívia a comprar-lo, o a abandonar les instal•lacions. El consistori considerava que el preu de venda era desorbitat -aproximadament d'un milió d'euros-, i les negociacions es trobaven força encallades. Finalment, aquesta setmana, les dues administracions han arribat a un acord, i l’Ajuntament comprarà l’edifici per 750.000 eurus.

L'alcalde de Llívia, Josep Pous, comenta que "hem valorat el preu i hem acceptat. Hem tingut en compte les despeses que ens hagués ocasionat fer una llar d'infants nova, i també tots els diners que ja havíem invertit a la caserna". Tot i això, afegeix, "ho fem a contracor, i amb la sensació que les relacions entre les administracions no haurien de ser així de complicades, sinó que ens hauríem d'ajudar".

En cas que no haguessin arribat a aquest acord, el 2 de desembre s’hagués iniciat un procés de desnonament, i l’Ajuntament s’hagués vist obligat a deixar les instal•lacions, possiblement a meitat de curs.

A la imatge, l'Ajuntament de Llívia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada