dimecres, 16 de desembre del 2009

CiU de Puigcerdà qüestiona el projecte del punt CAT sobre el Tractat dels Pirineus

El grup de CiU a l'Ajuntament de Puigcerdà va aprofitar l'últim ple municipal per qüestionar el projecte punt CAT que s'ha de construïr a la Vila, i que explicarà el Tractat dels Pirineus. El seu portaveu, Albert Piñeira, va expressar que “no veiem clara quina utilitat real acabarà tenint el punt CAT i no el considerem prioritari”. Piñeira va remarcar que a Puigcerdà “hi ha altres necessitats de promoció turística i cultural que destinar una infraestructura exclusivament al Tractat dels Pirineus”.

El portaveu convergent va recordar que l’Ajuntament va renunciar a demanar uns fons FEDER per posar en marxa definitivament el Museu Cerdà – petició que havia estat aprovada en una reunió del Patronat del Museu – perquè el Consistori hi havia d’aportar una quarta part dels diners, uns diners pels quals l’Ajuntament podria haver demanat subvencions i que eren a pagar en diverses anualitats. En canvi, va afegir, "l’Ajuntament ja ha destinat 173.100 euros al projecte del Punt Cat: 27.700 euros corresponents a l’anualitat del 2007, 55.400 euros de l’anualitat del 2008 i 90.000 euros enguany".

Albert Piñeira va remarcar que “entre el Punt Cat i el Museu Cerdà, nosaltres ens quedem amb el Museu, que és un equipament molt més potent per a la Vila i es tracta d’un projecte que ja fa 20 anys que s’allarga”. A més, el grup municipal de CiU va defensar que li hauria semblat molt més raonable destinar un espai monogràfic al Tractat dels Pirineus dins el Museu Cerdà, que no pas fer una infraestructura nova exclusivament sobre aquesta qüestió.

Des de l'equip de govern, l'alcalde, Joan Planella, va respondre que el punt CAT és un projecte que depèn majoritàriament de la Generalitat i l'Estat, i que creien que l'Ajuntament de Puigcerdà hi havia de participar. En aquest sentit, l'alcalde va afegir que els diners difícilment s'haguéssin pogut destinar al Museu Cerdà, ja que provenen de la Generalitat. Planella va recordar que "moltes localitats de Catalunya volien acollir un punt CAT, i a Puigcerdà hem tingut la sort de poder tenir-ne un".

A la imatge, un moment de la visita del conseller Huguet a les obres del punt CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada