divendres, 11 de desembre del 2009

L'Ajuntament de Puigcerdà és optimista i creu que Foment acceptarà fer la variant de l'E9 soterrada

Les negociacions entre el Ministeri de Foment i l’Ajuntament de Puigcerdà sobre les característiques de la futura circumval•lació de la Vila van per bon camí. La via formarà part de la connexió entre Barcelona i Tolosa pels túnels del Cadí i Pimorent, i l’ajuntament de Puigcerdà vol que el traçat urbà sigui soterrat.

El projecte de Foment, en canvi, preveu salvar la rotonda d’accés a Puigcerdà amb un pas elevat. Des de l’Ajuntament creuen que suposarà un gran impacte ambiental, i demanen que es faci completament soterrat fins la frontera. Així, Joan Guinot, regidor d'Obres i Serveis, explica que, "ja que bona part de la variant s'ha projectat soterrada -per tal de salvar el barri del Pont de Sant Martí- creiem que el pas per la rotonda també hauria de ser soterrat, i d'aquesta manera quedaria tot més equilibrat paissatgísticament".

Aquesta setmana hi ha hagut una nova reunió entre Foment i l’Ajuntament de Puigcerdà, i Guinot creu que el ministeri acabarà acceptant l'opció soterrada, "ja que el cost és molt similar". La nova ronda també facilitarà l’accés a l’Hospital Transfronterer, tant des de l'Alta com des de la Baixa Cerdanya.

La futura circumval·lació es farà prop de la via del tren entre Puigcerdà i la Tor de Querol-Enveig (a la foto)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada